Energiaitalok: cukor és koffein, semmi más?


Az energiaitalok és a különféle tápanyag szeletek mindig nagy szavakkal és ígéretekkel kecsegtetnek minket. Némelyik azt mondja, hogy növeli az energiát és az éberséget, mások extra tápanyagokat ajánlanak, és van, amelyik azt állítja, hogy növeli a teljesítő és koncentrációképességet! De miután elnézel a reklám mellett, és beleolvasol a tápanyaglistába, a legvalószínűbb, hogy egy nagy adag cukrot fogsz kapni, koffeinnel körítve!

Szóval tényleg fogyasztanod kéne ezeket a termékeket? A válasz ugyanaz, mint mindenre. Természetesen fogyaszthatod, de mértékkel! Néha-néha egy energiaital rendben van, ugyanúgy, ahogy egy ilyen energiaszelet is reggel, főleg akkor, ha egyáltalán nem reggeliztél semmit. Viszont azok az emberek, akik naponta 3-4 energiaitalt fogyasztanak, és több tucat energiaszeletet tömnek magukba, már rég leléptek az egészséges életmód útjáról!

Ne higgy a reklámoknak!
Teljesen mindegy, hogy mi van a címkére írva! Egyetlen energiaital, vagy energia-szelet sem képes téged jobb formába hozni! Nincs, ami helyettesítse a kemény edzést, az egészséges életmódot, vagy a pihenést! Ne hagyd, hogy a hirdetések miatt azt hidd, neked mindig szükséged van valami extra dologra, ami jobbá tesz!

A folytatást elolvashatod a kamaszpanasz.hu-n, ha ide kattintasz.

Fotó: Pixelio.de

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése