Hogyan gyógyít a sókamra?


A sókamra egy mesterségesen kialakított, 70-80 százalékos páratartalmú helyiség, ahol a telített sóoldat folyamatosan párolog. Néhány száz éve megfigyelték, hogy a sóbányászok körében ritkán fordul elő betegség. Később rájöttek, hogy a sóbányákban található klíma megfelelő tudatosság révén létrehozható.

A párás, sós levegő mindenekelőtt légzőszervi és bőrbetegségek megelőzésére és enyhítésére alkalmas. Az alábbi problémák esetén bizonyítottan hatásos: nátha, arcüreggyulladás, hörghurut, asztma, allergia, ekcéma, pikkelysömör, stresszes eredetű idegrendszeri panaszok, dohányzás okozta mellékhatások.

A só és a magas páratartalom feloldja a tüdőben és a légutakban lerakódott váladékot, így segíti annak kiürülését. A fertőző váladék távozása után a regenerálódás folyamata felgyorsul, a szervezet megerősödik. A bőrbetegségeket olyan módon mulasztja el, hogy nedvességet von el a bőr felszínéről, hámlasztja, majd bevonja a gyulladt bőrfelület, magába szívja a méreganyagokat, amelyek pár perc elteltével könnyen lemoshatóak.


A szennyezett levegő és a dohányzás káros füstje és szemcséi elleni védekezésül a test váladékot képez. Az egészségkárosító körülmények tartóssága ezt az állapotot fenntartja, ezért betegségmegelőzés céljából ajánlatos időnként szépségszalonokban, wellness létesítményekben található sókamrát használni. Óvodákhoz közel szintén sokfelé van sókamra; járványos időszakokban a gyerekek immunrendszerének erősítésével hozzájárul a meghűléssel járó szövődmények kivédéséhez.

Fotó: Pixelio.de

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése