Hogyan készül és mire jó a kakaóvaj?


A kakaóvaj halványsárga, enyhén kakaóillatú és -ízű, természetes zsiradék, melyet a kakaóbabból nyernek a kakaó és a csokoládé előállításakor. A fehér csokoládé egyetlen olyan összetevője, amely a kakaóbabból származik. Készítése során a kakaóbabot megpörkölik, összetörik és a héját eltávolítják. Forró hengerek kakaómasszává őrölik, amely melegen képlékeny, kihűlt állapotban pedig kemény.

A kakaóvaj sokféleképpen felhasználható. A gyógyszergyártásban tabletták külső bevonatát képezi, a kozmetika területén ajak- és testápoló szerek alapanyaga, a parfümgyártásban növények illóolajának kivonására szolgál, az élelmiszeriparban a nugát és a fehér csokoládé fontos összetevője.

Sokan a napozáshoz a testápolószerek helyett inkább a kakaóvajat ajánlják, mert abban nincs rákkeltő komponens.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése