Igaz-e, hogy a vaj jobban hizlal, mint a margarin?
A margarin feltalálása III. Napóleon császár nevéhez fűződik. 1867-ben azzal bízott meg egy Meges-Mourièr nevű francia vegyészt, hogy készítsen serege számára egy olyan táplálékot, amellyel pótolható a vaj. Az első margarin marhafaggyúból készült.
Miből van a margarin?
Az a margarin, amelyet mi fogyasztunk, főként növényi olajokból áll, és koleszterinmentes. Tartalmaz vizet, sovány tejet, emulgálószereket, vitaminokat, aroma- és színezőanyagokat. 80%-a zsír, 18%-0 víz.
Milyen összetevői vannak a vajnak?
A vaj tejből és tejszínből áll. 82%-a zsír, 16%-a víz. Összegzés: A margarin és a vaj körülbelül azonos arányban tartalmaz zsírt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése