Melyik a 10 legveszélyesebb háztartási méreg?


Légtisztító, vízkőoldó, parfüm. Csak néhány azon veszélyes dolgok közül, melyeket minden nap használunk, mit sem törődve azzal, milyen hatással lehetnek az emberi egészségre. Most leleplezzük a tíz legelterjedtebb „mérget”, mely szinte mindegyik háztartásban előfordul.

Kultúránk részévé vált a túlzott fogyasztás. Ennek bizony nem csak a számlaegyenlegünkre és a környezetre, hanem saját egészségünkre is komoly hatása van. Olyan dolgokra költünk pénzt, melyek helyettesíthetőek lennének természetes anyagokkal és megoldásokkal. Ráadásul- akár van a csomagoláson figyelmeztetés, akár nincs (és általában ez utóbbival találkozunk)- a vásárolt dolgok jelentős része egészségügyi kockázatot is hordoz magában.

1. Légfrissítők
A legtöbb légfrissítő szintetikus illat segítségével fedi el a rossz szagokat, mások a bennük lévő érzéstelenítő szerrel bénítják le a szagló érzékünket - a szag valódi forrásával azonban semmit sem kezdenek. Az aeroszolos légfrissítők a szintetikus anyag apró folyadékcseppecskéit juttatják a levegőbe, amik belégzéssel könnyen a tüdőbe kerülnek.

Légfrissítő helyett szellőztessetek jól, használjatok természetes anyagokat, például a zeolitot vagy szódabikarbonát, mert az ezekben lévő ásványok felületükön adszorbeálják a kellemetlen szagokat okozó vegyületeket. A szobanövények szintén hatékonyan tisztítják a benti levegőt.

A folytatást elolvashatod a kamaszpanasz.hu-n, ha ide kattintasz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése