Mi a gőzfürdő?


A gőzfürdő nem azonos a szaunával. Hőmérséklete alacsonyabb, mint a szauna hőmérséklete (35-40 Celsius fokos), páratartalma azonban sokkal magasabb (90-95 %-os). A gőzfürdő ellazítja az izmokat, tisztítja a légutakat, kiválóan méregtelenít, a bőr pórusait kitágítja és kitisztítja, fokozza a faggyúmirigyek elválasztását, élénkíti a vérkeringést, oldja a légutak nyálkahártyájának hurutját.

Azzal, hogy átmelegíti a testet, oldja az izmok és a lélek merevségét, és akár egy kiadós séta, segít a gondolatok átértékelésében.

A gőzfürdőben rövid idő alatt erős izzadás lép fel, de a magas páratartalom miatt az izzadság párolog el, ezért hőtorlódás következik be. (A fokozott pára miatt nem ajánlatos törülközőt bevinni, mert átnedvesedik!) Ez nagy megterhelés a szív és a vérkeringés számára, ezért 10-15 percig szabad igénybe venni. A felhevült testet langyos, majd hűs fürdőben fokozatosan kell lehűteni, majd legalább fél órát kell pihenni. A nagyfokú terhelés miatt a betegek a gőzfürdőt csak orvosi engedéllyel használják!

Fotó: Pixelio.de

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése