A Graham-liszt nevét Sylvester Grahamről (1794–1851), a reformtáplálkozás egyik korai hirdetőjéről kapta. Graham fontosnak tartotta a teljes kiőrlésű termékek és a korpa fogyasztását. Az általa 1829-ben feltalált, róla elnevezett liszt is teljes kiőrlésű gabonából készül, csupán a szennyezett héjréteg hiányzik róla, vagyis a benne hagyott csíra és a korpa tartalmazza azokat az élettanilag jelentős ásványi anyagokat, vitaminokat és rostokat, amelyek a finomított fehér lisztben már nincsenek meg.
Sylvester Graham |
Fotó: Pixelio.de
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésA graham liszt csupán fehér liszt és korpa keveréke, ezért szárad meg olyan hamar, és azért olyan a színe, mert nem teljes kiőrlésű.
VálaszTörlésaz étkezési korpa,és a teljes kiőrlésű liszt mentes e a fuzáriumtól?
VálaszTörlés