A garam masala a legnépszerűbb indiai fűszerkeverék. Barnás színű, pikáns ízű. A "garam" szó jelentése "csípős", a "masala" "keverék"-et jelent. Egészben vagy őrleményként használják.
A hozzávalókat serpenyőben megpirítják, hogy az ízek még intenzívebbek legyenek. A garam masala összetétele régiónként, sőt családonként is változik. Az éttermi szakácsok szintén a rájuk jellemző recepttel dolgoznak, és minden alkalommal maguk szeretik elkészíteni ezt a fűszerkeveréket. A legáltalánosabb összetevők a babérlevél, a fahéj, a fekete bors, a koriander, a római kömény, a szegfűszeg, a szerecsendió-virág, a zöld vagy a fekete kardamom. Receptek garam masalából (Nosalty.hu)
Videó:
A garam masala elkészítése (Youtube)
Fotó:
Wikipedia.org
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése