Igaz-e, hogy nem szabad újramelegíteni a gombát?
Ez a tanács abból az időből való, amikor még a higiéniai színvonal az élelmiszerek elkészítését és tárolását illetően még nem volt olyan magas, mint manapság.
A hűtőszekrény feltalálásának köszönhetően a gomba újramelegítése nem jelent veszélyt.
A gomba fő összetevői a víz és a fehérje. Könnyen romló kombinációt alkotnak, amelyben a fehérje oxigén és baktérium hatására lebomlik, és ennek során mérgező bomlástermékek keletkeznek. A meleg gyorsítja a bomlásfolyamatot, míg a hideg lassítja.
A gombás étel maradékát mielőbb tegyük be a hűtőszekrénybe, és 24 órán belül fogyasszuk el! Másnap legalább 70 Celsius-fokra melegítsük fel! Soha ne hagyjuk állni melegen vagy szobahőmérsékleten!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése