Mi a garam masala?
A garam masala a legnépszerűbb indiai fűszerkeverék. Barnás színű, pikáns ízű. A "garam" szó jelentése "csípős", a "masala" "keverék"-et jelent. Egészben vagy őrleményként használják. A hozzávalókat serpenyőben megpirítják, hogy az ízek még intenzívebbek legyenek.
A garam masala összetétele régiónként, sőt családonként is változik. Az éttermi szakácsok szintén a rájuk jellemző recepttel dolgoznak, és minden alkalommal maguk szeretik elkészíteni ezt a fűszerkeveréket. A legáltalánosabb összetevők a babérlevél, a fahéj, a fekete bors, a koriander, a római kömény, a szegfűszeg, a szerecsendió-virág, a zöld vagy a fekete kardamom.
Receptek garam masalából (Nosalty.hu)
Videó: A garam masala elkészítése (Youtube)
Fotó: Wikipedia.org
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése