Miből van a mustár?
A mustár egy növény csípős ízű, fehér vagy barna magja. A különböző márkájú mustárok eltérő színű mustármagokat és egyéb összetevőket tartalmaznak.
A mustár készítésekor a magokat szétzúzzák, majd finom porrá őrölik. Ezután adnak hozzá vizet, sót, alma- és borecetet, őrölt paprikát, gyömbért, kurkumát, fajtától függően megválasztva az alapanyagokat és a keverési arányokat. A gépek órákon át kavarják, amíg a hozzávalók napsárga, krémes masszává nem állnak össze.
Videó: Hogyan készül a mustár? (Youtube)
Fotó: Pixelio.de, Pixabay.com
Letöltés: http://pixabay.com/hu/forr%C3%B3-kutya-keny%C3%A9r-kolb%C3%A1sz-19281/
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése