Milyen ételek melegítenek?


Hideg időben a szervezet több energiát igényel, ezt érezhetjük az étvágyunk növekedésén, illetve a megkívánt ételek fajtáján is. Ám a zsíros húsok és édességek helyett érdemes megpróbálkozni a melegítő hatású élelmiszerekkel.

A gabonák szinte belülről fűtenek, különösen a szezámmag és az olaj alkalmas erre, de érdemes gyakran fogyasztani a kölest, a hajdinát, a szóját és a szárazbabot is.

Ha van szezonja a szárított aszalt gyümölcsöknek, hát a tél biztosan az. Az aszalt szilva egy kis vízbe áztatva még enyhe hashajtó hatással is bír, de fogyókúrázóknak csak keveset szabad nassolni belőle a magas energiatartalma miatt.

A folytatást elolvashatod a kamaszpanasz.hu-n, ha ide kattintasz.

szezámmag
 
aszalt gyümölcsök 
 
Fotó: Pixelio.de

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése