Milyen fából készül a fahéj?


A fahéj nevű különleges illatú, édeskés ízű, kissé csípős fűszert a fahéjfa kérgéből állítják elő. Ennek az illatos, 10-15 méter magas fának hántják le és őrlik meg a kérgét. A legjobb minőségű fahéj Ceylonból és Kínából származik. A ceyloni vékonyabb és fásabb szerkezetű, és enyhébb, finomabb ízű, mint a csípős kínai, mi is többnyire ezt használjuk, míg az amerikai konyhában népszerűbb a kínai.


fahéjfa
Feszültségoldó, hangulatjavító hatása miatt testi-lelki kimerültség és potenciazavarok esetén kiváló gyógyszer. Amerikai kutatók szerint a II-es típusú cukorbetegségben szenvedőknél napi 1-6 gramm fahéj javítja az inzulin hatását, így csökkenti a vércukorszintet. Fájdalmas menstruáció esetén ellazít, enyhíti a görcsöket. Segíti az emésztést, ezért érdemes nagyobb étkezések végén fahéjas süteményt, kávét fogyasztani.

Fénytől, nedvességtől óvni kell, jól záródó edényben kell tárolni, hogy az aromáját és egyéb jó tulajdonságait megőrizze.

Fotó: Pixelio.de

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése