Mit jelképez a narancs?


A narancs elsősorban szexuális jelkép. Az egészség megőrzésére és a káros szenvedélyekről való leszokás szükségességére is utalhat. Ősi indiai álomfejtő könyvek szerint a narancs megszerzése, fáról való leszakítása azonos a szerelem beteljesülésével. A női mell szimbóluma is lehet.

A narancs az életöröm, a földi élvezetek gyümölcse. Ha álmodban narancsot látsz, szedsz, vásárolsz vagy ajándékozol valakinek, az jelentheti azt, hogy szenvedélyes szerelemre vágysz, amely a jövőben megvalósulhat. A narancsevés a csalódással járó, viszonzatlan szerelem jele, azt jósolja, hogy valaki hamarosan fellebbenti előtted a fátylat a kiábrándító valóságról. Hosszú távon – mivel boldogságot hozó gyümölcs –, mégis jót ígér, a vágyak beteljesülésével kecsegtet.

Hasonló jelentésű a narancssárga szín is?
A narancssárga szín az érettség, az energikusság, a befejezettség kifejezője. Azt sugallja, hogy eljött a cselekvés ideje, mert a múltbeli események és tettek révén megérett a helyzet a pozitív változásra. Ha a narancssárga színnel álmodsz, tudhatod, hogy a kihívásokkal és gyötrelmekkel teli időszaknak vége, ha most cselekszel, sorsod jobbra fordul.

Fotó: Pixelio.de

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése