A bonbon szó a francia nyelvben azt jelenti: cukorka. A magyarban csokoládé bevonatú, kisméretű, töltelékanyaggal ellátott édesség, amelynek tömege nem haladja meg a 10 grammot.
A francián kívül még a német nyelvben is használják a cukorka megnevezésére a bonbon szót, például a Hustenbonbon a köhögéscsillapító hatású, gyógynövény, méz vagy gyümölcs tartalmú cukorka neve.
Kapcsolódó kérdések és válaszok: Mi a trüffel?, Mi történik az agyunkban a csoki láttán?, Milyen zsírok vannak a csokoládéban?, Hogyan készül, és mire jó a kakaóvaj?, Mi a szaloncukor története és különlegessége?
Kapcsolódó kérdések és válaszok: Mi a trüffel?, Mi történik az agyunkban a csoki láttán?, Milyen zsírok vannak a csokoládéban?, Hogyan készül, és mire jó a kakaóvaj?, Mi a szaloncukor története és különlegessége?
Fotó: Piqs.de
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése