A trüffel csokoládé alapanyagú, gömbölyű, rücskös felületű bonbon. Németül a Trüffel szó szarvasgombát jelent, erről nevezték el ezt az édességet a hasonlóságuk alapján. Régen a szarvasgomba tartósításához konyakot vagy portóit használtak, majd a gomba eltávolítása után az alkohollal bonbonokat töltöttek meg. A trüffelhez szükséges hozzávalókat összegyúrják, majd a masszát golyóvá formálják és kakaóporban, csokoládéreszelékben vagy -darában meghempergetik. A trüffel készítésekor a csokoládéfajták közül fehércsoki, tejcsoki és étcsoki is használható, az alkoholt el lehet hagyni.
Trüffel receptek (Nosalty.hu)
Kapcsolódó kérdések és válaszok: Mit jelent a "bonbon" szó?, Mi történik az agyunkban a csoki láttán?, Milyen zsírok vannak a csokoládéban?, Hogyan készül, és mire jó a kakaóvaj?, Mi a szaloncukor története és különlegessége?
Kapcsolódó kérdések és válaszok: Mit jelent a "bonbon" szó?, Mi történik az agyunkban a csoki láttán?, Milyen zsírok vannak a csokoládéban?, Hogyan készül, és mire jó a kakaóvaj?, Mi a szaloncukor története és különlegessége?
Fotó: Piqs.de
Nagyon finom a A truffel etcsokis kocka ,a legjobb mert egy kocka is eleg a finomsagbol egyszerre.
VálaszTörlésNagyon finom a A truffel etcsokis kocka ,a legjobb mert egy kocka is eleg a finomsagbol egyszerre.
VálaszTörlésNagyon finom a A truffel etcsokis kocka ,a legjobb mert egy kocka is eleg a finomsagbol egyszerre.
VálaszTörlés